среда, 6 февраля 2013 г.

Вже пятий рік поспіль, 5 лютого, в Україні відзначається День безпечного Інтернету за підтримки Міністерства освіти і науки. Проблема незахищеності дітей в мережі – одна із самих гострих на сьогоднішній день, адже ми постійно натрапляємо в Інтернеті на небезпечні сторінки, які містять небажану інформацію. В той же час, ми не можемо заборонити дітям користуватися Інтернетом, молода людина навряд чи уявляє своє життя без віртуального простору і діти будуть, скоріш за все, заходити в мережу таємно від нас. Згідно зі статистикою, 77% молодих людей у віці 13-16 років (та 38% дітей у віці 9-12 років) мають свій профіль у соціальних мережах. Однак 12% молоді у віці 9-16 років визнають належність певних факторів у онлайн-мережі, які їх турбують.
Опитування свідчать: більшість дітей – 63% - дістають знання про безпечне поводження у Інтернеті від своїх батьків; 58% - від учителів; 44% - від своїх однолітків. Згідно зі статистикою, 96% українських дітей та підлітків у віці від 10 до 17 років користуються Інтернетом. 51% з них – не мають жодної гадки щодо загроз, з якими вони можуть зіштовхнутися, перебуваючи онлайн.
Ми пропонуємо кілька порад по захисту Вас та ваших чад в Інтернет-мережі:


«10 ЗОЛОТИХ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ В ІНТЕРНЕТІ ДЛЯ ДІТЕЙ»

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків.

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.

5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

1 комментарий:

  1. Дуже корисні матеріали містить ваш блог! І тема дуже актуальна для нашого часу!

    ОтветитьУдалить

Зробимо безпечним життя наших дітей!