суббота, 2 февраля 2013 г.

Батькам на замітку!
Уже з перших років життя малечу потрібно виховувати фізично активними і здоровими.
І першим пунктом такого розвитку є ранкова гімнастика, яка позитивно впливає на увесь організм дитини будь-якого віку. Руханка корисна для дитини вже з перших днів життя, оскільки зміцнює кістково-м'язову, серцево-судинну системи, а також сприяє правильному, здоровому розвитку всього організму. Проте дуже часто і діти, й дорослі забувають про такий корисний комплекс ранкових вправ. А дарма, адже вони допомагають зміцнити імунітет дитини та роблять її здоровішою
Незважаючи на очевидність такого твердження, не всі батьки знають, як правильно привчати дитину до ранкової зарядки. А зробити це можна,
дотримуючись кількох правил.

1. Передусім – діти беруть приклад із дорослих. Звісно, якщо мама і тато будуть змушувати робити фізичні вправи, а самі тим часом нехтуватимуть ними, то й дитина старатиметься уникнути фізичного навантаження. Тому робіть усі вправи разом. Вам це теж піде на користь.

2. Під час виконання вправ потрібно навчити дитину правильно дихати, а згодом постійно контролювати його. Малюк повинен дихати глибоко, рівно та спокійно, роблячи повний видих. У більшості вправ є вказівки, коли робити вдих, а коли видих.
3. Ранкову руханку краще робити на свіжому повітрі. Тому перед тим провітріть кімнату чи, по змозі, виконуйте вправи на балконі чи на вулиці.

4. Усі комплекси вправ повинні бути диференційовані за віком. А заняття повинні проводитися регулярно.

5. Треба також привернути увагу дитини до вправ. Можна їх перетворити на ігри, наприклад, попросити малюка стати мисливцем і шукати іграшки, предмети певного кольору чи форми. Або ж зіграти в улюбленого героя, який буде і стрибати, і бігати, і присідати.

6. Корисним є спів або озвучення ритму під час вправ. Це допомагає дитині навчитися концентрувати увагу на рухах, що повторюються.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Зробимо безпечним життя наших дітей!